فرشاد جواهري ادامه داد: لطمات اين امر وقتي بيشتر ميشود که اين توليدات با نام کالاي ايراني به بازارهاي جهاني عرضه شود.
وي با بيان اينکه اين اتفاق بارها براي توليدات صنايع دستي کشورمان در چند سال اخير افتاده است، اظهار داشت: فرش ايراني نمونهاي از اين توليدات است که شرايط اين چنيني موجب کاهش ارزش مالي اين اثر نفيس ايراني در بازارهاي جهاني و کپيبرداري از نقشهاي آنها شد.
اين صنعتگر صنايع دستي تصريح کرد: اين مساله در کنار بازار آشفتهي صادرات صنايع دستي ايران و رقابت سخت با کشورهايي مانند هند و پاکستان، نگراني ديگري را براي صادرکنندگان پديد آورده است.
جواهري با بيان اينکه بهدليل ناشناخته بودن بسياري از آثار صنايع دستي ايران در بازارهاي جهاني و حتي داخلي، سليقهي بازار در دست توليد کنندگان نيست، افزود: بيش از 50 درصد توليدکنندگان صنايع دستي در ميان روستاييها و عشاير حضور دارند و فعاليت بسياري از اين افراد در رشتههايي که چندان دستخوش تغيير و متاثر از سليقهي بازار نشده، محدود شده است.
وي افزود: بيشتر صادرکنندگان توليدات صنايع دستي کشورمان نيز از طريق ايرانيهاي مقيم کشورهاي ديگر به صادرات صنايع دستي ميپردازند، چون توانايي مالي کافي ندارند که تبليغات گسترده داشته باشند بنابراين دولت بايد از اين بخش حمايت کند.
اين صنعتگر خاطرنشان کرد: حمايت دولت از صادرکنندگان حتي در حال حاضر که دير به نظر ميرسد مي تواند از عرضه محصولاتي که به دليل ناآگاهي به نام صنايع دستي ايراني به اين محصولات آسيب ميزنند جلوگيري کند./111
انتهای پیام/